God og hurtig service

God service og vejledning, samt flinkt personale. Derude rigtig gode priser og lynhurtig leverance ved bestilte briller.

Kari-Maiken Eriksen

Gode priser på briller

Fantastisk service. Virkelige gode tilbud på briller. særligt igennem abonnements-ordningen "Focus Flex".

Mogens Klitgård

Professionel rådgivning

Jeg bookede synsprøve og fik yderst kompetent rådgivning af Focus Optik ifm. køb af nye briller... Super service!

Jette W. Hofmann

Flinke medarbejdere

Vi fik super god service af en flink medarbejder i forbindelse med synsprøve. Kan varmt anbefales.

Vagn Thomsen

Hvad er en synsprøve?

Hos Fokus Optik ønsker vi at give dig den bedste løsning, og jo flere informationer vi har om dig og din dagligdag, samt de udfordringer dine øjne bliver udsat for, jo bedre kan vi hjælpe og rådgive dig. Det er derfor at vi prioriterer at bruge al den tid der skal til, for at lave en grundig undersøgelse af dine øjne.

En synsprøve består af flere delelementer, og det er kun de relevante delundersøgelser, vi bruger til hver enkelt synsprøve. Her er nogle eksempler på, hvad en synsprøve kan bestå af.

Anamnesen:

Det er en forprøve, hvor vi spørger ind til dine synsproblemer, hvilke krav din brille eller kontaktlinse skal opfylde og hvilke andre faktorer, der kan have indflydelse på dit syn.

Visus (VA):

(Visual Acuity) Det er undersøgelse af din synsevne, med eller uden din nuværende korrektion (synshjælpemiddel som briller eller kontaktlinser). Visus bliver målt både før og efter vi har fundet SBV.

Subjektiv bedste visus:

(SBV/7A) Det er her, vi finder den styrke hvor du ser klarest på afstand, og det er den styrke vi går ud fra, når vi skal finde de endelige styrker til dine briller og/eller kontaktlinser.

Samsyn:

Vi er fra naturens side udstyret med et sæt øjne, der skal samarbejde. Samsyn giver grundlag for den bedste billeddannelse, rumopfattelse og afstandsbedømmelse. Hvis øjnene ikke vil samarbejde kan vi undersøge årsagen til dette og i nogle tilfælde kan vi også afhjælpe problemet.

Motilitet:

Vi har seks muskelgrupper der styrer bevægelserne i hvert øje. Vi kan undersøge disse muskler og de nervebaner der innerverer disse seks muskelgrupper. Hvis der er problemer med motiliteten i dine øjne, kan vi undersøge om vi kan afhjælpe disse problemer

Fundus billede:

Med moderne teknologi har vi mulighed for at tage billeder af dine nethinder. Nethinderne er det lag af lysfølsomme celler, der sidder bagerst i øjet, som sørger for, at vi kan se. Cellerne sidder kun i et enkelt lag og vores synsevne er meget afhængig af, at der ikke er fejl eller skader på nethinden. 

Med et fundus billede af god kvalitet, kan vi se de forskellige strukturer som nethinden består af, om disse strukturer er sunde og raske, eller om der skulle være tegn på sygdomme eller andre anormaliteter.

Trykmåling af øjet (IOT/IOP):

Et tonometer kan måle trykket i øjet. Trykket i øjet må ikke blive for højt, da dette kan give varige skader på synsnerven (nervus optikus). 

Trykmålingen og fundus billedet af din synsnerve er de to målinger, vi skal bruge til en screening for grøn stær (glaukom). Og vi vil give dig en henvisning til en øjenlæge , hvis vi mener, der er grundlag for nærmere undersøgelser.

Det er øjenlægen, der stiller den endelige diagnose og tager stilling til, om du skal have medicin eller du skal have en operation.

Balanceevnen (Vestibulærsans):

Vi bruger vores balance fra morgen til aften, uden at vi tænker over det. Det er vores vestibulærsans, der skal fortælle os hvad der er op og ned, om vi står stille, accelererer, decelerer, snurrer rundt mm. 

Hvis vi har en dårlig balanceevne kan det give udslag i køresyge, søsyge, ubehag ved skærmbrug, gynger, karruseller o.s.v. Vi har mulighed for at undersøge din balanceevne og afhjælpe dine problemer i de fleste tilfælde.

Ofthalmoskopi:

Ofthalmoskopet er en lille håndholdt lampe, som vi kan bruge til at se forskellige strukturer inde i og omkring øjet, med ofthalmoskopet kan vi bla. screene for grå stær, (cataract)

Spaltelampe undersøgelse:

Spaltelampen er et instrument, vi kan bruge til at undersøge dine øjne samt øjenomgivelser. Spalte lampen er væsentligt større end ofthalmoskopet, og med spaltelampen har vi også mulighed for at lave flere og mere detaljerede undersøgelser. 

Vi bruger primært spaltelampen i forbindelse med kontrol af kontaktlinser, øjenbetændelse, beskadigelser af det ydre øje og lign

Kontakt​

​Tlf.: 98 17 47 77

E-mail: butik@focusoptik.dk

instagram

​​

Åbningstider​

Mandag:

9.00 - 17.30​​

Tirsdag:

9.00 - 17.30​​

Onsdag:

9.00 - 17.30​​

Torsdag:

9.00 - 17.30​​

Fredag:

9.00 - 18.30​​

Lørdag:

9.00 - 14.00